Які документи потрібні харків'янам, щоб полетіти до Німеччини

Федеральне міністерство внутрішніх справ Німеччини не додало Україну до переліку держав, мешканцям яких дозволено в'їзд з туристичною метою

Німеччина виключила Україну із країн підвищеного ризику. Проте в'їхати в країну, маючи лише негативний результат ПЛР-тесту – неможливо. Тому харків'янам, які планують подорож до Німеччини, треба зазначити, які ковід-документи потрібно мати при собі.

На сайті Lowcost Avia повідомляють, що раніше десятки українських ЗМІ опублікували інформацію про те, що після виключення України з країн ризику, до Німеччини можна потрапити навіть за наявності одного лише ПЛР-тесту. Однак насправді це не так. Федеральне міністерство внутрішніх справ Німеччини не додало Україну до переліку держав, мешканцям яких дозволено в'їзд у туристичних цілях. Оновлений перелік країн розміщено на сайті Федерального МВС Німеччини, що встановлює обмеження на в'їзд.

Таким чином, в'їзд до Німеччини з туристичною метою можливий лише для українців, котрі вакцинувалися. Варто зазначити, що у списку схвалених вакцин: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen. Важливою деталлю є те, що після отримання останньої дози вакцини має пройти не менше 14 днів.

В'їзд можливий і з однією дозою вакцини та довідкою про перенесену хворобу (доказ перенесеної хвороби – це позитивний результат ПЛР-тесту, зроблений мінімум 28 днів та максимум за 6 місяців до в'їзду).

Для невакцинованих жителів України в'їзд можливий лише для певних категорій громадян або за поважної причини (urgent need for entry).

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харківському аеропорту у 2022 році з'являться нові рейси до Греції та Чехії. Угорський лоукостер Wizz Air розширить кількість маршрутів. Тривалість польоту становитиме 2,5 години, а квиток коштуватиме від 809 гривень на один бік без багажу. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у зимовій польотній програмі Wizz Air з України відбулися значні зміни. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися