Ігор Терехов: Підприємства не виконуватимуть роботи за завищеними цінами

Наразі створено нове комунальне підприємство, що слідкуватиме за тендерами.

Усі підрядні організації та підприємства, які працюють з бюджетом Харківської міської територіальної громади, виконуватимуть дороговартісні роботи лише після проведення експертної оцінки. Про це 2 березня повідомив журналістам міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

За його словами, мова йде про суми понад 300 тис. грн.

"Це необхідно для того, щоб уникнути можливого завищення цін, з метою економії міського бюджету", - наголосив мер Харкова.

Нагадаємо, що рішення про організацію діяльності комунального підприємства "Централізована закупівельна організація Харківської міської ради" було ухвалене 28 лютого на позачерговій сесії.

Міський голова Ігор Терехов підкреслив, що діяльність комунального підприємства має антикорупційну спрямованість. Зокрема, для посилення контролю за діяльністю підприємства буде підписаний меморандум про співпрацю з Харківським антикорупційним центром.

"Моя головна мета, щоб все було прозоро!" - наголосив мер. Також він зазначив, що централізовані закупівлі дозволять зекономити кошти міського бюджету.

"Коли буде великий опт, матимемо знижку. Дохідна частина зараз знижується. Є виклики, з якими ми постійно зіштовхуємося. Це ремонт, відновлення зруйнованих житлових будинків, транспорт і так далі. Тому нам зараз потрібно економити кожну копійку", - наголосив міський голова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 3 березня: атаки противника успіхів не мають

Розпочалася триста сімдесят третя доба російського широкомасштабного вторгнення. На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках минулої доби наші воїни відбили понад 85 атак противника. Загроза завдання ворогом ракетних ударів є значною по всій території України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Протягом минулої доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів 18 населених пунктів Харківської області. Серед них Красне, Глибоке, Веселе, Вовчанськ, Огірцеве, Стрілеча. 

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області, успіху не мав. Здійснив артилерійські обстріли неподалік 20 населених пунктів. Це, зокрема, Дворічна, Лиман Перший, Петропавлівка, Куп’янськ Харківської області.



Алексанр

4 березня 2023, 14:33

Речь идет о комплексе "Ольха-М" ракеты которой имеют дальность полета 110 км и боеголовку массой 220 кг. Дайте разок стрельнуть!

Алексанр

4 березня 2023, 14:27

Таки втулился. И на Пятихатках пиарится. Такую бы энергию - да в мирных целях. А еще полгода тому так плакался на на камеру ТВ: "Нас так бомбят, бомбляд, бомблядь!"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися