У Харкові змінили умови оренди для підприємців: деталі

Орендну плату скасували на період активних бойових дій

Сьогоднішнім рішенням сесії Харківська міська рада звільнила усіх підприємців-орендарів комунального майна від орендної плати на період ведення активних бойових дій, тобто з 24 лютого до 30 вересня 2022 року. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

"Для мобілізованих та тих орендарів, чий бізнес постраждав у ході обстрілів, ця пільга діятиме й надалі —  до припинення дії воєнного стану і протягом трьох місяців після його припинення", – зазначив мер Харкова.

Як повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, це дозволить знизити навантаження на орендарів, які фактично не мали можливості використовувати орендоване майно за призначенням.

Так, згідно з рішенням, за період з 24 лютого по 30 вересня 2022 року включно за договорами оренди комунального майна, укладеними до початку повномасштабного вторгнення, звільнені від орендної плати орендарі, які використовують нерухоме та інше окреме індивідуально визначене майно, цілісні майнові комплекси, що належать до комунальної власності Харківської міської територіальної громади. 

Також з 1 жовтня 2022 року на період дії воєнного стану і протягом трьох місяців після його припинення чи скасування за договорами оренди комунального майна, укладеними до та після 24 лютого 2022 року, звільнили від орендної плати: 

- фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців, що були призвані або прийняті на військову службу після оголошення воєнного стану;

- орендарів, які не використовують комунальне майно за цільовим призначенням, визначеним договорами оренди, у зв'язку з тимчасовим вилученням майна з їхнього користування. 

Таким чином, для цих категорій орендодавців буде проведений перерахунок розміру орендної плати, нарахованої за період з 24 лютого 2022 року.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ. Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Корисні контакти – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися