"Ми у ла*ні": Харківщина посіла перше місце серед регіонів, де не знають, куди витратити "медичні" кошти

Мільйони на "медичних" рахунках області і лише одна мобільна бригада для вакцинації від Covid-19 - Харківщина на порозі нової медичної кризи

За виконанням загальнодержавних заходів із запобігання розповсюдженню Covid-19 Харківська область посідає останнє місце серед регіонів за усіма показниками. Про це повідомляє у своєму Facebook журналіст Павло Федосенко.

Так, згідно офіційних даних, на Харківщині для проведення кампанії з вакцинації утворено всього одну мобільну бригаду. Згідно "Дорожньої карти з вакцинації від Covid-19", розробленої Кабінетом міністрів України, таких бригад в регіоні має бути 23.

"Що ж, ми у лайні. Область програє боротьбу із коронавірусом. Ці веселі картинки - узагальнена інформація, яку кожного ранку отримують на стіл голови ОП та Міністра охорони здоров'я. Як бачите, у Харківській области все не лише погано, ми одни з найгірших регіонів України", - пише Федосенко.

Ще гірша ситуація склалася з освоєнням державних коштів по пакетам медичних послуг, які виділені на кожну з областей. Харківщина не витрачає нічого. Загалом на медичному рахунку області зараз зберігається 798 551 000 грн, з них - виділених державою на потреби боротьби з коронавірусом - 671 622 660 грн.

"Дійсно, усі прийомні відділення відремонтовані, апаратуру закуплено, коронавірус переможено. Витрачати гроші просто нема куди", - обурюється журналіст.

Серед "неосвоєних" коштів: 28-й пакет НСЗУ - екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою або встановленим захворюванням на гостру респіраторну хворобу Covid-19; 31-й пакет  НСЗУ - стаціонарна допомога пацієнтам з коронавірусною хворобою; 33-й пакет НСЗУ - перехідне фінансове забезпечення комплексного надання медичних послуг закладами охорони здоров'я.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що депутати Харківської облради не змогли виділити 100 млн гривень цього року на будівництво онкоцентру, які у минулому році не змогли освоїти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися