Скільки отримають бізнесмени під час карантину: Харківська міськрада розповіла, кому дістануться гроші

Частково збитки бізнесменів під час карантину покриватиме державний бюджет, залишки платитиме Міськрада

Харківська міськрада пообіцяла покрити збитки бізнесменів, якщо ті не зможуть працювати під час карантину. Про це повідомляє прес-служба мерії.

Таке рішення було прийняте на засіданні Президії Конгресу місцевої та регіональної влади, яке відбулося по відеозв'язку.

"Підприємці отримають виплати з державного бюджету і бюджету територіальної громади Харкова у разі посилення карантину", - повідомили у міськраді.

За словами секретаря харківської міськради Ігоря Терехова, компенсація буде призначена тим підприємцям, діяльність яких буде обмежена, якщо Харков потрапить до червоної зони епіднебезпеки. Держава має виплатити таким бізнесменам по 8 тисяч гривень, решту коштів - місто.
Сума виплати не покриватиме усіх збитків, які будуть спричинені бізнесу підприємців, а лише покриватиме середню місячну зарплату.

"Підприємці не повинні страждати. Ми візьмемо середню заробітну плату по області, віднімемо 8 тис. грн і компенсуємо різницю", - зазначив Ігор Терехов.

Він розповів, що основною метою влади та мешканців наразі є зниження зростання захворюваності, тому потрібно носити маски, користуватися антисептиками, дотримуватися соціальної дистанції, норм заповнюваності закритих суспільних приміщень та інших протикоронавірусних заходів.

"Якщо Харків опиниться у "червоній" зоні - обмежувальні заходи залежатимуть від рівня захворюваності, але транспорт продовжить курсувати", - наголосив в.о. мера Харкова.

Він зазначив, що метрополітен у Харкові закривати не будуть, навіть, якщо Харків потрапить до червоної зони.

"Ми повинні дотримуватися всіх епідеміологічних заходів в міському електротранспорті та маршрутних автобусах, де велике скупчення людей. На жаль, ми перейшли в помаранчеву зону, але інші області і міста увійшли в неї раніше, - підкреслив секретар міськради.

За його словами, це свідчить про те, що у Харкові усі визначені МОЗ протиепідемічні заходи виконуються правильно.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що вже наступного тижня Харків може потрапити до червоної зони, такий прогноз дала головна санітарна лікарка Харківщини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися