Пожежу у Чугуївському ліцеї визнали надзвичайною ситуацією - будівлі було майже 100 років

Експертиза встановлює, чи підлягає зруйнована будівля відновленню

У Харківській ОДА збираються виділити кошти на відновлення будівлі Чугуївського ліцею №2, який згорів 19 вересня, з обласного бюджету. Про це повідомили у пресслужбі установи з посиланням на директора Департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу ХОДА Сергія Магдисюка.

За його словами, пожежу у школі було визнано надзвичайною ситуацією, а обставини події та подальші дії обговорювалися під час спеціально скликаної регіональної комісії з надзвичайних ситуацій.

Виявилося, що будівля, яка згоріла на території ліцею була побудована у перші роки після війни після 1940 року. Усі капітальні конструкції та системи будівлі також датуються цими роками.

Під час пожежі більшість з них згоріли - перекриття стріхи, система опалення, конструкції спортивної зали. За словами посадовця, всього полум'я знищило 500 квадратних метрів, окрім капітальних конструкцій, були пошкоджені навчальні класи та меблі.

Сергій Магдисюк також розповів, що ХОДА вже напрацювала шляхи вирішення ситуації з відновленням будівлі навчального закладу. Наразі було замовлено експертизу, яка виявить реальний стан пошкоджених конструкцій та визначить чи підлягає будівля відновленню взагалі. За результатами висновків комісії буде розроблене технічне завдання, після цього у ХОДА підготують проєкт та кошторис до нього. Коли все це буде зроблено, з обласного бюджету під нього невідкладно виділять кошти. Він пояснив, що у області є резервний фонд, який існує для таких екстрених випадків, тому змінювати основний бюджет області не доведеться.

Нагадаємо, будівля школи №2 у Чугуєві спалахнула близько 19:00 19 вересня, рятувальники встановили, що причиною стало коротке замикання на другому поверсі.

"Коментарі" повідомляли про те, що у закладу є друга будівля, яка не постраждала. Там будуть займатися початкові класи та п'ятикласники




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися