У Харкові відкрили кримінальне провадження про викрадення коштів для будівництва Харківського зоопарку

У провадженні йдеться про те, що частину бюджетних коштів, виділених на зоопарк, вивели в офшори

Депутатка Харківської міськради від фракції "Слуга народу" Аліна Мустафаєва звернулася до прокуратури з повідомленням щодо викрадення бюджетних коштів, виділених на реконструкцію Харківського зоопарку. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, на будівництво та реконструкцію зоопарку з міського бюджету було виділено 3 млрд гривень, більша частина з них була викрадена на переведена на офшорні рахунки. Депутатка міськради стверджує, що ці кошти тепер належать підрядникам, які отримували тендери під час будівництва та чиновникам, які причетні до прийняття фінансових рішень.

Відповідну інформацію щодо "заволодіння бюджетними коштами службовими особами КО "Харківський зоологічний парк" шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою із суб'єктами господарської діяльності під час виконання робіт із будівництва та реконструкції Харківського зоопарку" Аліна Мустафаєва передала до Харківської обласної прокуратури.

Своєю чергою, прокуратура відкрила досудове кримінальне провадження за статтею 191 ККУ за ознаками скоєння злочину.

У відповіді прокуратури також йдеться, що підслідність у справі визначена за слідчим управлінням ГУ НП у Харківській області, а хід розслідування контролюється.

У своєму повідомленні депутатка додала, що сама докладе зусиль, аби справа була доведена до кінця, а винні були покарані.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові затримали заступника Харківської облради за вимагання хабаря від директора одного з комунальних підприємств. За це чиновник обіцяв директору підприємства зберегти за ним його посаду.



Александр

7 жовтня 2021, 11:38

А ЭТО ОФФШОРЫ ОЛИГАРХА ФУКСА ИЛИ ОЛИГАРХА АВАКОВА?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися