У Харкові лікарі, що працюють з Covid-19, отримають гроші від міста

Гроші на надбавки мають включити у міський бюджет на постійній основі

У бюджеті Харкова планують передбачити статтю витрат на додаткові кошти для лікарів міста. Про це повідомили у пресслужбі Харківської міської ради з посиланням на позачергове засідання мерії 13 жовтня. 

Додаткові надбавки повинні бути призначені для медиків, які працюють у лікарнях, які приймають хворих на коронавірус. Ще однією умовою отримання виплат є те, що медичні працівники мають надавати допомогу пацієнтам, у яких діагностований "коронавірус".

Відповідне доручення отримали профільні департаменти міста. Вони мають представити проєкт включення цих витрат до міського бюджету.

Також у повідомленні йдеться про те, що ці виплати повинні бути неодноразовими, а постійними, аби показати лікарям, які рятують життя харків'ян, що місто про них постійно дбає та виділяє додаткові кошти.

Окрім цього на засіданні було прийняте рішення про організацію додаткових пунктів вакцинації від коронавірусу. Депутатський корпус також одностайно підтримав ідею про проведення більш активної роботи із популяризації щеплень серед населення у якомога більшій кількості громадських місць.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харківській області в лікарнях не вистачає лікарів. Так у Лозівській лікарні потрібно більше 50 медичних фахівців різних профілів. Серед них хірурги, педіатри, ендокринологи та інші. Задля того, аби залучити молодих фахівців до роботи в місті, громада навіть пропонує оплатити студентам навчання у медичних вузах за умови, якщо вони повернуться назад та працюватимуть у Лозовій протягом 10 років.



Гость

14 жовтня 2021, 21:16

Посмотрите что творится в поликлиниках врачи падаю с ног приемы по 70 человек мест в больницах нет все короны лечатся сейчас амбулаторно! Но поликлинических врачей в списках на льготы нет!! Вот цена из работы

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися