У Харківській області не вистачає лікарів

Лозовій не вистачає лікарів

У Лозовій на 11 жовтня не вистачає понад 50 медичних фахівців (хірургів, ендокринологів, педіатрів та інших). Про це розповів заступник Лозівського міського голови Ашот Керопов, передає "Суспільне".

Чиновник зазначив, що громада готова оплачувати навчання студентів в медвузі, якщо вони повернуться до Лозової та відпрацюють там 10 років. При цьому молодим фахівцям обіцяють надбавки в 5 тисяч гривень і житло. На зазначені службові квартири виділяють не менше 50 тисяч гривень для доброустрою. На такі умови погодилися тільки три студенти.

Також в місті не вистачає дитячих стоматологів. Фахівці просто не хочуть працювати з дітьми та проходити додаткове навчання. Людям, які погодяться стати дитячими стоматологами, теж обіцяють надбавки.

Нагадаємо, в Харківській області лікарі Військово-медичного клінічного центру Північного регіону почали використовувати американський портативний апарат штучної вентиляції легенів Newport HT70 Plus більш ніж за 600 тисяч гривень. Newport HT70 Plus можна використовувати не тільки стаціонарно, а й під час евакуації людей наземним або авіаційним транспортом, оскільки він невеликий і не потребує зовнішнього джерела надходження зрідженого газу.

Раніше "Коментарі" розповіли, що лікарі офтальмологічного відділення харківського Військово-медичного клінічного центру Північного регіону отримали іноземне офтальмологічне обладнання. Відзначається, що зазначене обладнання складається з Факоемульсифікатори Legion і офтальмологічного ультразвукового сканера VuPad. В сумі вони стоять понад 3 мільйони гривень. Даний апарат дозволить медикам проводити операції при катаракті будь-якої складності.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися