"Рятувати завод потрібно вже сьогодні": Світлична звернулася до Зеленського через ситуацію на ПВРЗ

У ДП «Укрвагонбудремсервіс» увійдуть Панютинський, Дарницький та Стрийський вагоноремонтні заводи

Мінінфраструктури і "Укрзалізниця" підтвердили рішення про створення ДП "Укрвагонбудремсервіс", в яке увійдуть Панютинський, Дарницький та Стрийський вагоноремонтні заводи. А головним підприємством буде визначено Панютинський ВРЗ. Про це на своїй сторінці у "Фейсбук" інформує нардеп Юлія Світлична.

Депутат каже, що підтримувала це рішення спочатку: мовляв, об'єднання посилить можливості виробників.

“Але є велике але. Дані дії, які планується реалізувати до кінця 2021 року, не вирішують головної проблеми - відсутність системних замовлень, складну виробничу і соціальну ситуацію на держпідприємстві сьогодні, - пише Світлична. - Колектив підприємства хоче бачити не тільки перспективні плани, а і конкретні дії з боку уряду щодо стабілізації роботи державного підприємства саме зараз. Неформальний підхід до існуючої проблемної ситуації, а результат. Потрібні від держави системні замовлення, інвестиції в модернізацію виробництва".

Світлична каже, що держзамовлення у травні на ремонт 140-ка вагонів і роботи по різанню не рятують підприємство.

“Керівник заводу на своєму місці, робить все можливе. Уряд фактично не діє", - вважає Світлична, яка звернулася до президента за дорученням заводчан.

Раніше ми повідомляли, що працівники ПАТ "ПВРЗ" протестують проти плану оптимізації діяльності підприємства, який прийняло правління "Укрзалізниці", і просить керівництво країни втрутитися в ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть