Велике підприємство з Харківщини релокується до Волині

З Вовчанська зараз вивозять вціліле обладнання

З Харківщини на Волинь релокується велике промислове підприємство - "ВП Роганський м’ясокомбінат". Про це стало відомо з повідомлень пресслужби Волинської ОВА.

Начальник ОВА Юрій Погуляйко домовився з власниками харківського підприємства "ВП Роганський м’ясокомбінат" про релокацію виробництва на Волинь під час зустрічі 17 серпня. Харківські бізнесмени для будівництва м’ясного центру обрали Ківерцівську громаду.

Як розповів власник м’ясокомбінату Ігор Фельдштейн, виробництво розташовувалося у Вовчанську Харківської області. За рік у Вовчанську виготовляли 18 тисяч тонн сиров’ялених, сирокопчених та твердокопчених ковбас та делікатесів. З 2019-го до 2021 року на підприємстві реконструювали забійний цех. За декілька місяців до початку повномасштабного російського вторгнення відремонтований цех ввели в експлуатацію, а з 24 лютого 2022 року підприємство опинилося під російською окупацією та було розграбоване.

"Після звільнення міста деяке обладнання ми вивезли. На жаль, російські ракетні атаки зруйнували виробництво, а обстріли продовжуються й до сьогодні. Тому ми вирішили припинити там діяльність та переїхати у безпечніший регіон, – зазначив Ігор Фельдштейн. – З початку повномасштабного вторгнення велика кількість наших спеціалістів виїхали закордон та в інші області України. Зокрема, й на Волинь. Тому ми прийняли рішення розглянути вашу область для будівництва м’ясокомбінату".

За даними Оpendatabot, 17 серпня 2023 року на Волині була створена філія "Роганського м`ясокомбінату".

Це не перше релоковане з Харківщини виробництво. Так, у 2022 році на Львівщині почали будувати хлібокомбінат "Кулиничі". У 2023 році стало відомо, що компанія "Філіп Моріс", яка вимушено зупинила виробництво на Харківщині у 2022 році, також почала будівництво на Львівщині.

Як повідомляли "Коментарі.Харків", за Програмою релокації підприємств суб’єкти господарювання Харкова повністю чи частково переміщують свої потужності до інших регіонів України. У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку з посиланням на дані Міністерства економіки України розповіли, що станом на кінець минулого місяця відповідні заявки подали 387 суб’єктів господарювання міста Харкова. Заявки для участі в державній програмі подали 271 юридична особа та 116 фізичних осіб-підприємців. Відновили роботу на нових локаціях 102 суб’єкти господарювання. Найбільше підприємств перемістилося до Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Хмельницької та Чернівецької областей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися