У Харківській області будуть розвивати важливу сферу: які зміни пропонують

Метою проєкту є генерування ідей, які дозволять розвивати сільську економіку та туризм

За підтримки Естонського центру міжнародного розвитку і Талліннського університету цього тижня відбувся хакатон “Диверсифікація сільської економіки через мережу громадських консультаційних центрів туризму”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська розповіла, що пілотний проєкт врахував кращі практики диверсифікації сільської  економіки Європейського Союзу і реалізується у прифронтових і прикордонних областях України (Запоріжжя, Харківщина, Сумщина, Київщина, Житомирщина, Дніпропетровщина).

Чиновниця пояснила, що метою проєкту є генерування ідей, які дозволять розвивати  сільську економіку та туризм. Вона уточнила, що на зустрічі було розглянуто питання щодо туристичних можливостей потенціалу, який є в області. На цій підставі буде розроблено відповідні програми для навчання тренерів, які потім нададуть ці знання представникам громад.

Директорка ОКЗ “Харківський організаційно-методичний центр туризму” Валентина Холодок розповіла, що в кінцевому результаті буде створено національну мережу консультаційних центрів, які діятимуть по всій Україні і  на постійній основі будуть  надавати знання та методичну допомогу фахівцям з туризму і підприємцям щодо   розвитку туризму на сільських територіях.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові почали готуватися до весни. Робітники КП “Харківблагоустрій”‎ у всіх районах міста саджають багаторічні цибулини тюльпанів, які заквітнуть уже навесні.  Крім того, майже завершилися роботи з прибирання повалених дерев та опалого гілля внаслідок негоди 28 жовтня. Працівники підприємства вже прибрали 248 дерев і 321 велику гілку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися