Ціни на Харківщині: які продукти подорожчали у вересні

На споживчому ринку області у вересні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,6%

На Харківщині у вересні споживчі ціни зросли на 0,4%, з початку року - на 2,2%. Про це повідомили в ГУ статистики в Харківській області.

За інформацією відомства, на споживчому ринку області у вересні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,6%. Найбільше (на 6,3% і 6,2%) подешевшали овочі та фрукти. На 3,3-0,7% знизилися ціни на мед, молочні продукти, макаронні вироби, кисломолочну продукцію, безалкогольні напої, масло.

У той же час на 6,2% подорожчали яйця, на 2,2-0,4% - рис, олія соняшникова, молоко, цукор, риба та продукти з риби, м'ясо та м'ясопродукти, продукти переробки зернових.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизилися на 0,2%. Одяг та взуття подорожчали на 6%. Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,5% відбулося за рахунок підвищення ціни на природний газ на 20,6%.
Ціни на транспорт зросли на 0,5% за рахунок подорожчання автомобілів на 1,5%, палива та мастил - на 0,4%. Разом з тим на 3,3% подешевшав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

Послуги освіти подорожчали на 10,4%, в тому числі вищого - на 13,8%, середнього - на 7,8%.

Як повідомлялося раніше, в Харківській області очікується серйозне подорожчання хліба.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися