У Харківському саду Шевченка розвісять на деревах ліхтарики за 4 мільйони

Один з тендерів виграла фірма, у якій працює один інженер і два директори

Харківське "Міськсвітло" планує повісити на дерева у саду Шевченка ліхтарики вартістю 4 мільйони гривень. Про це розповіли у Харківському антикорупційному центрі з посиланням на відповідний тендер на сайті публічних закупівель Prozorro.

Тендер на освітлення оголосили 12 квітня, а сам аукціон заплановано на 18 червня. Вартість закупівлі складає 1,65 млн грн. За ці гроші підрядник має встановити 24 комплекти світлових ілюмінації на деревах у парку та розподільчу мережу до них.

До кожного комплекту має увійти одна, або кілька гірлянд із щонайменше 30-ма різними світловими ефектами та можливістю самостійно обирати режими роботи. Ці гірлянди розвісять на деревах на алеї, яка веде до пам'ятника Тарасу Шевченку від зоопарку та фонтану.

Ще один  тендер на світлові прикраси парку вже відбувся 26 лютого. А 22 березня "Міськсвітло" уклало угоду з переможцем ТОВ "Спецбудпро" щодо облаштування ілюмінаційної системи у парку Шевченка вздовж Сумської вулиці.

Там має бути встановлено 36 ілюмінаційних комплектів, також на деревах. У кожному з них - одна чи декілька гірлянд та електрична шафа.Вартість всього обладнання склала 1,975 млн гривень, а вартість монтажних робіт і налаштування системи - ще 497,8 тисячі.

Якщо порахувати, то вартість прикрашання одного дерева ліхтариками у саду Шевченка складає 68,75 тисячі гривень.

Цікаво, що фірма, з якою у березні "Міськсвітло" уклало договір на освітлення, на момент оголошення тендеру 5 лютого ще навіть не існувала. Її зареєстрували 9 лютого. Згідно з документацією, у її штаті є три працівники: директор, менеджер та інженер-електрик.

Наразі список учасників аукціону, який має відбутися у червні, не доступний, триває подання пропозицій.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що "Міськсвітло" планує до Нового року встановити світлодіодний фонтан за 6 мільйонів гривень. Аукціон з визначення підрядника заплановано на 24 квітня.



Вита Алексеевно Гуреева-Ерецкая

6 червня 2021, 21:10

В Харькове,проблем хватает! Фонарики могут обождать,это не дороги,дома,окраины,транспорт и школьные учериждения! Просто грабеж! И у налогоплтельщикав никто не интересуется. Водевиль! Красота в шипах!

харків'янин

16 квітня 2021, 11:14

краще б опудала гепи-кернеса розвісили по гілках. Фонтан із купой геп-мавп вже діє перед зоопарком, а от шибениць із гепою ще немає... НАЖАЛЬ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися