Сотні мільйонів: в Облстаті розповіли про заборгованість із зарплат у Харківській області

Заборгованість зросла на 2,5%

Станом на 1 липня 2021 року сума заборгованості з виплати заробітних плат в Харківській області склала 504,6 млн гривень. Таку інформацію озвучили в Головному управлінні статистики в регіоні.

Зазначається, що ця сума на 2,5% (12,1 млн) більша, ніж станом на 1 червня поточного року.

Крім того, в Облстаті розповіли про середню зарплату в Харківській області. Так, у штатних співробітників підприємств, організацій і установ в період січень-червень 2021 року середня заробітна плата склала 11 371 гривню. Таким чином виплати збільшилися на 21,3% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Раніше повідомлялося, що в Харківській області за 2020 рік сім'ї в середньому витрачали на харчування 40,0% від свого щомісячного заробітку, а це 3434 грн. При цьому енергетична цінність середньодобового раціону середньостатистичного жителя області склала 2518 ккал. За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств в 2020 році в області було 1102,4 тис. домогосподарств. Станом на 1 січня 2021 року чисельність постійного населення області становила 2618,2 тис. осіб, або 6,3% від загальної чисельності населення в Україні.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що головний лікар Валківської центральної лікарні Богдан Носатов 6 серпня на позачерговому засіданні сесії Валківської міської ради подав заяву про звільнення. Незадовго до цього медики Валківської центральної районної лікарні перекрили трасу "Київ-Харків-Довжанський" через борги по заробітній платі. В акції взяли участь 100-150 осіб. Рух транспорту вони заблокували на годину. Айна Тимчук відвідала КНП "Валківська центральна районна лікарня" та поспілкувалася з її трудовим колективом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися