Харків отримав "позитивний" рейтинг кредитоспроможності на міжнародному рівні - фінансовий прогноз

Підвищити рейтингу Харкову не дає більш низький суверенний рейтинг України

Зміна статусу міста Харкова згідно з міжнародним рейтингом кредитоспроможності пов'язана із черговим переглядом прогнозу рейтингу дефолту емітента (РДЕ) всієї України. Такі прогнози робить рейтингове агентство Fitch Rating, що входить до "великої трійки" агентств світу. Про те, які відбулися зміни у статусі Харкова, розповіли у пресслужбі міськради.

Прогноз агентства щодо Харкова був зроблений відносно кредитоспроможності в іноземній та державній валюті. За обома показниками місто змінило свій колишній статус у рейтингу зі "стабільний" на "позитивний".

Перегляд прогнозу РДЕ для Харкова став наслідком перегляду прогнозу по суверенних рейтингів України.

Харків наразі має рейтинг так званої "спекулятивної" категорії "B+". Це означає, що місто має значні кредитні ризики, але водночас має й обмежену "подушку безпеки". На цьому етапі місто виконує свої фінансові обов'язки, однак ця здатність надалі залежить від стабільної та сприятливої економічної обстановки. Позначка "+" означає проміжну оцінку прогнозу і дає шанси на отримання у подальшому також "позитивного" прогнозу РТЕ.

На думку експертів Fitch Rating, показники Харкова та його РТЕ стримуються через загальний суверенний рейтинг України.

Для довідки: Fitch Rating має дві штаб-квартири — у Нью-Йорку та Лондоні, а також 51 представництво по всьому світі. Компанія призначає міжнародні та національні рейтинги кредитоспроможності, що офіційно називаються "Рейтинг Дефолту Емітенту". Міжнародні рейтинги бувають двох категорій: "інвестиційна" - низькі кредитні ризики та "спекулятивна" - середні або високі ризики.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що Харків має друге місце в Україні за кількістю грошей, які місцеві жителі заробляють онлайн. Абсолютним лідером є Харків у сферах IT та онлайн-освіти. Саме працівники цих категорій заробляють онлайн більше за всіх своїх колег в Україні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися