Які продукти подорожчають у Харкові до Нового року

Ціни на деякі продукти різко злетять перед святами

Щороку в Україні перед новорічними святами починають зростати ціни на певні продукти. Це відбувається з вартістю зеленого горошку, курячого філе, сиру та багато іншого. Цей рік не стане винятком і на українців чекає подорожчання продуктів. Про це повідомляє видання "Українські Новини", посилаючись на інформацію аналітика УКАБу Світлана Литвин.

Так, за словами Литвина, напередодні Нового року неминуче подорожчання консервованого горошку, який купує для салату олів'є на святковий стіл чи не кожна сім'я в країні. За прогнозами ціна підвищиться приблизно на 8%. Таким чином, банка горошку 400 мл до свят коштуватиме приблизно 34 гривні. Зазначається, що подорожчання торкнеться лише дешевих видів горошку. Найдорожчі залишаться, найімовірніше, зі стабільною ціною.

Слідом за горошком подорожчає найпопулярніший на сьогодні вид м'яса – курятина. Її також активно купують перед святами, що впливає на підвищення ціни. Експерт наголосила, що ближче до свят куряче філе зросте в ціні на 5%. Таким чином, ціна на цю позицію досягне 116 грн/кг. Щодо інших позицій, то, за словами Литвина, зростання цін буде практично непомітним - на 1-2%. Так, до новорічних свят гомілки коштуватимуть приблизно 71 грн/кг, а стегна коштуватимуть 100 грн/кг.

Також приблизно на 4% подорожчає на свята твердий сир. Ближче до Нового року продукт продаватимуть приблизно по 276 грн/кг.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що в оновленій статистиці на сайті Держстату представили актуальні ціни на продукти у Харкові та Харківській області. Журналісти порталу "Коментарі" порівняли, якими були ціни на продукти на початку поточного року, і наскільки змінився цінник до кінця 2021 року. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що на Харківщині за місяць підвищилися ціни на тютюнові вироби. Найбільше подорожчали сигарети із фільтром медіум-класу. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися