У Харківській області змінилася вартість м'яса: названо нові ціни

Найбільше у ціні змінилася яловичина

У Харкові та Харківській області за місяць відбулися зміни у цінах на м'ясо. Деякі види стали дорожчими, а деякі — навпаки, подешевшали. Про це повідомляється в опублікованій статистиці на сайті Держстату.

За даними джерела, за місяць ціни на один кілограм яловичини зросли майже на 3 гривні. Середня ціна області становить 173,61 гривні за кілограм.

Свинина за місяць стала найдорожчою на 20 копійок. Наразі кілограм обійдеться покупцям у 128,45 гривні. До речі, у період із жовтня по листопад 2021 року свинина подешевшала на 5 гривень.

Птах (курячі тушки), навпаки, впали у ціні за місяць. Зазначається, що кілограм коштуватиме покупцям 66,05 грн, що на три гривні менше, ніж раніше.

Куряче філе також стало дешевшим. Ціни змінилися практично на 2 гривні. На сьогодні середня вартість на філе становить 113,78 грн. В оновленій статистиці зазначається, що за рік філе подорожчало на 26,46 гривні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харківській області за місяць змінилися ціни на фрукти й овочі. У Держстаті зазначили, що фрукти подешевшали, а овочі – подорожчали. Найбільше у ціні змінилася білокачанна капуста. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що з лютого 2022 року харків'яни платитимуть у супермаркетах за пластикові пакети набагато більше. Як зазначив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін, дедалі більше людей після цього перейдуть на використання багаторазових екологічних сумок. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися