У Харкові впали ціни на молочні продукти

Найбільше в ціні змінилася сметана

У Харкові та Харківській області змінилися ціни на деякі продукти. Вартість м'яса та овочів у грудні злетіла, а ось "молочка", навпаки, почала дешевшати. Про це повідомляється в оновленій статистиці Держстату.

За даними джерела, ціни на молоко, пастеризоване жирністю до 2,6%, продають у середньому по 31,06 гривень за один літр. За місяць ціна змінилася на 16 копійок.

М'які жирні сири за цей же період подешевшали на Харківщині на майже 1,80 гривень. Нині їхня середня ціна по місту та області становить 130,68 гривні за кілограм.

Після сирами та молоком відбулися зміни вартості сметани жирністю до 15%. За місяць цінник упав на дві гривні. Зараз продукт коштуватиме покупцям у середньому 71,43 гривні за один кг.

Вершкове масло, навпаки, за місяць стало дорожчим. Ціна товару змінилася з 48,53 гривні за кг до 50,01 грн/кг.

До речі, за весь 2021 рік із молочної продукції у Харкові та області найбільше подорожчали м'які жирні сири. У грудні 2020 року вартість одного кілограма сиру складала 110,16 гривні. А до кінця 2021 року ціна за кілограм становила 130,68 гривні, що на 20,52 грн більше.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував про те, що у Харкові та області змінилися ціни на м'ясо. Деякі види м'яса подорожчали, а деякі, навпаки, впали в ціні. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання "Коментарі. Харків" писало про те, що у Харкові та Харківській області стали дорожчати популярні овочі. Вартість фруктів за місяць почала падати. Найменше за місяць зростання цін торкнулося картоплі. Докладніше про актуальні ціни на овочі та фрукти дізнайтесь у матеріалі на нашому сайті.



Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися