Мерія Терехова розпорядилася знести у Харкові понад 100 МАФів (ДОКУМЕНТИ)

Деякі МАФи в Харкові Виконком визнав "самовільно встановленими та незаконними". Об'єкти планують демонтувати

У Харкові підуть під знесення понад 100 торгових кіосків, літніх кафе та інших малих архітектурних форм у всіх районах міста. Про це пише сайт "Думка", посилаючись на тексти рішень Виконкому Харківської міськради, які були ухвалені останніми місяцями.

Відповідно до документів, близько сотні МАФів визнаються "самовільно встановленими та незаконними", на підставі чого Департамент інспекційної роботи Харківської міськради отримав розпорядження демонтувати ці об'єкти. Йдеться про торгові точки у всіх районах Харкова.

Водночас, як заявляють підприємці, виконком під керівництвом Ігоря Терехова вважає незаконними й ті МАФи, власники яких не можуть сплатити тарифи за оренду землі. Підприємці зауважили, що орендна плата залишилася на довоєнному рівні, попри те, що малий бізнес зазнав через бойові дії та обстрілі величезних збитків. Багато кіосків разом із товарами згоріли в пожежах після обстрілів, і чимала кількість підприємців не могли працювати більшу частину часу з 24 лютого.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська міська влада вимагає від власників малих архітектурних форм (МАФів) у місті, сплатити орендну плату в повному обсязі за довоєнними тарифами. Вартість оренди нараховують і за кіоски, які не працювали під час війни, і за об'єкти, знищені ворожими обстрілами. Підприємці отримують платіжки на десятки тисяч гривень, навіть ті, чиї МАФи внаслідок російських обстрілів були знищені разом із товарами.

На думку представників малого бізнесу, міська влада просто користується ситуацією, щоб знищити більшу частину малого бізнесу. У такий спосіб влада намагається розчистити ринок для підконтрольних підприємців.






Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися