Який бізнес працює у Харкові під час війни

Частково або повністю було зруйновано близько половини ринків та торговельних майданчиків Харкова

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку розповіли, як змінився бізнес у Харкові під час війни та як довелося пристосовуватися до нових реалій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

З перших днів повномасштабної російської агресії підприємства торгівлі, аптеки, автозаправні станції продовжували свою роботу. Проте значна кількість харківських ресторанів перетворилася на волонтерські кухні. Там щодня готували тисячі порцій їжі для військових ЗСУ, територіальної оборони, лікарів. Також годували містян, які жили у бомбосховищах, метро, та всіх, хто цього потребував.

За 10 місяців російської військової агресії частково або повністю було зруйновано близько половини ринків та торговельних майданчиків Харкова. Однак попри війну відкриваються нові об’єкти. У Харкові відновила роботу мережа продовольчих магазинів “Opti маркет”, а у грудні відновив роботу ТЦ Метро. Також працюють усі ТРЦ (“Нікольський”, “Дафі”, “Французький бульвар” та ін.).

Наразі відновили роботу близько 80% від довоєнної кількості супермаркетів та близько 70% аптек. Також працює 41 з 53 харківських ринків та торговельних майданчиків, близько 370 аптек та 130 автозаправних станцій.

У міській раді зазначили, що в умовах війни заклади торгівлі навчилися швидко пристосовуватися до реалій часу. Також підприємці намагаються бути максимально корисними для міста. Вони намагаються створити необхідні умови для забезпечення попиту містян: 

  • надають гуманітарну допомогу, волонтерять,

  • враховують попит покупців на окремі групи товарів, щоб уникнути дефіциту,

  • налаштовують зручний графік роботи для комфорту містян та працівників, 

  • забезпечують заклади торгівлі генераторами для безперебійної роботи у випадку тривалого відключення електроенергії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як знайти інформацію про роботу магазинів у Харкові без електропостачання.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися