Хто у Харкові та області сплатив найбільше податків у 2022 році

Найменше податкових відрахувань надійшло від сфери операцій з нерухомим майном

У Головному управлінні ДПС у Харківській області підбили підсумки року щодо податкових відрахувань до державного бюджету. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

За інформацією управління, у 2022 році найбільше податкових відрахувань надійшло від галузей державного управління й оборони, обов'язкового соціального страхування. Розмір відрахувань становив 30,7% у загальному обсязі надходжень або в 3,1 раза більше, ніж у 2021 році.

На другому місці за розміром сплачених податків знаходиться сфера інформації та телекомунікацій. Частка податкових надходжень збільшилась на 1,6% порівняно з 2021 роком та склала 13,6%. Також збільшилась частка податкових надходжень від галузей освіти, охорони здоров'я й надання соціальної допомоги, яка становила 9,2% і 5,7% відповідно.

При цьому є і зменшення податкових надходжень. Зменшились розміри сплачених податків від сфери торгівлі. Їхня питома вага становить 10,3% в загальному обсязі надходжень, що на 6,7% менше, ніж у 2021 році. 

Також майже вдвічі зменшилась частка податкових надходжень від діяльності промислових підприємств. Вона склала лише 7,9%.

Найбільше зменшення податкових надходжень відбулось у сфері операцій з нерухомим майном, частка яких скоротилась до 3%.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з початку повномасштабної російської агресії активність на ринку нерухомості Харкова значно зменшилась. Зменшилася і вартість квартир. При цьому власники якісної нерухомості не поспішають виставляти об'єкти на продаж.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися