Харківським пенсіонерам підвищать пенсії: коли та на які суми чекати

Індексація пенсій пов'язана із підвищенням середньої заробітної плати та страхових внесків, які з неї вираховуються

На Харківщині пенсіонери з 1 березня отримають додаткові гривні до свого пенсійного забезпечення. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної ради.

Кабінет міністрів України 22 лютого ухвалив постанову про "Додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році", у ній йдеться про обов'язкове проведення індексації пенсій вже з 1 березня цього року.

Зміна суми пенсійного забезпечення буде відбуватися з врахуванням коефіцієнту зростання середньої зарплати в Україні.

У Пенсійному фонді пояснюють, що зі зміною середньої заробітної плати змінилися розміри страхових внесків, які сплачує кожний громадянин, саме вони враховуються при нарахуванні пенсій. Цей індекс дорівнює 1,1%. Втім, незалежно від розміру пенсії до індексації, мінімальне підвищення буде не менше 100 гривень.

Також під час перерахунку будуть враховані вимоги Закону України "Про обов'язкове державне пенсійне страхування". Згідно Закону, пенсіонери, які мають повний страховий стаж, мають отримувати пенсію у розмірі не менше ніж 2200 гривень на місяць. Йдеться про чоловіків, які мають трудовий стаж не менше 35 років, та жінок із трудовим стажем не менше 30 років.

Задля того, аби отримати індексацію, пенсіонерам не потрібно звертатися особисто до Пенсійного фонду, адже весь перерахунок буде здійснено автоматично і виплачено кожному у визначену для нього дату.

Нещодавно "Коментарі" розповідали про те, як у Харкові листоноша крала пенсії пенсіонерів, яким вона мала їх розносити. Вона сама розписувалася в документах за отримання грошей, і змогла вкрасти 30 тисяч гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися