На Харківщині листоноша забирала собі чужі пенсії

У Харківській області листоноша може сісти у в'язницю на вісім років

У Балаклійському районі листоноша вкрала у пенсіонерів 30 тисяч гривень. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківської області.

За даними правоохоронців, 31-річна жінка у квітні 2020 року працювала листоношею у відділенні поштового зв'язку. Вона отримувала гроші, які повинні були йти на виплати субсидій місцевим жителям. Відзначається, що жінка замість людей розписувалася в книгах обліку пенсій і соціальних допомог, які видають для доставлення безпосередньо адресатам.

На жінку відкрили кримінальні провадження у ч. 1, 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1, 3, 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Листоноші загрожує від трьох до восьми років в'язниці.

Нагадаємо, 6 січня, співробітники Харківського прикордонного загону затримали нелегала під час патрулювання кордону неподалік від села Токарівка Дергачівського району. Нелегалом виявився громадянин РФ, який хотів відсвяткувати Різдво з родичами в Україні.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися