Терехов планує до виборів відкрити під Харковом сміттєзавод за кредитні 1,2 млрд грн – ЗМІ

Відомо, на якому етапі знаходиться будівництво і скільки коштів уже витрачено

Видання "Регіон. Ньюз" повідомляє, що сміттєпереробний завод, який в. о. мера Харкова Ігор Терехов збирається побудувати до виборів міського голови, обійдеться в 44 млн доларів, взятих владою Харкова в кредит.

За інформацією "Регіон. Ньюз", для будівництва заводу в Міжнародному банку реконструкції та розвитку місто Харків взяло кредит у розмірі 44 млн доларів (за нинішнім курсом це близько 1,2 млрд грн). Станом на 31 січня 2021 року, за даними "Регіон. Ньюз", вже витрачено 29,3 млн доларів – тобто понад двох третин усього бюджету (66,59%). При цьому основні будівлі нового сміттєпереробного заводу готові лише на 30%.

Тобто на будівництво третини заводу, пояснюється в статті "Регіон. Ньюз", витрачено дві третини всього бюджету будівництва, а для виходу будівельного комплексу на цокольний рівень в землю зарили 820 млн грн.

Зазначається, що полігон буде приймати лише до половини того, що продукує Харків. За даними "Регіон. Ньюз", інша половина сміття, як і раніше, буде звалюватися у звичайний відкритий відвал при сміттєпереробному заводі.

У статті "Регіон. Ньюз" зазначається, що в Харківській міськраді нібито тиснуть на підрядників. Адже планується відкрити об'єкт до Дня міста – 23 серпня 2021 року. Слід звернути увагу, пише "Регіон. Ньюз", якою тоді буде якість робіт, якщо об'єкт потрібно завершити на місяць раніше терміну, а на проведення 70% робіт залишилося 30% грошей.

Як резюмується в статті "Регіон. Ньюз", ціна питання – 1,2 млрд гривень – викликає питання, бо подібні, малої потужності, комплекси у сусідній Словаччині чи Польщі будують за значно менші кошти.

Раніше повідомлялося, що Терехов не дотримав обіцянку, адже Харківський Коксохім буде ще 7 років труїти людей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися