У Харківській області зросли ціни на продукти: що подорожчало найбільше

У свою чергу, цукор, фрукти та олія подешевшали на 6-0,8%

За даними ГУ статистики в Харківській області, споживчі ціни в регіоні у жовтні (у порівнянні з вереснем) збільшились на 1,1%, а з початку поточного року – на 8,4%, передає Depo.Харків.

Зазначається, що загалом харчі та безалкогольні напої підскочили у ціні на 1,6%. Найбільше зросла вартість овочів – на 12,4%. Ціни на хліб, макаронні вироби, рис, яйця, рибу та сало збільшилися на 4,2-2,2%. На 1,9-1,1% подорожчало молоко та молочні продукти, а також м'ясо та м'ясопродукти.

Своєю чергою, цукор, фрукти та олія подешевшали на 6-0,8%.

Вартість спиртних напоїв та тютюнових виробів впала на 0,3%, що пов'язують зі здешевленням алкоголю на 1,7%. Тютюнові вироби додали у вартості 1%.

Крім того, у статистичному відомстві розповіли про те, як за місяць змінилися ціни на водопостачання, газ, електроенергію та житло. Так, вартість знизилася на 1,1% через здешевлення електрики на 7,4%, а утримання будинків – на 0,3%.

Раніше видання "Коментарі" писали, що вартість оренди квартир в Україні продовжує зростати. Проте ціни на орендоване житло у Харкові залишаються найнижчими серед великих українських міст. Зазначається, що відповідне дослідження було проведено електронним ресурсом розміщення оголошень. Так, кількість пропозицій оренди нерухомості за останні кілька місяців скоротилася. Через що, власне, зросла ціна. Найбільше вартість підскочила у Києві, де за оренду квартири з однією кімнатою доведеться заплатити близько 11 тисяч гривень. У Дніпрі, Львові, Одесі орендована "однушка" коштуватиме 7-8 тисяч гривень.



Александр

16 листопада 2021, 14:47

Выросло все и везде, а лекарства сколько стоят, особенно что-то серьезное, властям все пофиг, да и что могут кухарки, ни одного профи...!?!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися