Попит на житло у великих містах скоротився: що буде з цінами на квартири у Харкові

У 70% квартир, які будуть виставлені на продаж, вартість залишиться стабільною

Цього місяця на вторинному ринку нерухомості великих міст, у тому числі й Харкова, очікується падіння попиту в межах 20%. За словами глави Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України Юрія Пити, починаючи з другої декади вересня та жовтня кількість потенційних покупців житла зменшилася в середньому на 10-15%, передає UBR.

Своєю чергою, попит на найзатребуваніші квартири (площа до 50 квадратних місць, в основному в будинках часів СРСР, плюс із вдалою локацією) знизився лише на 5-7%.

Експерт зазначає, що скорочення угод у великих українських містах у листопаді навряд чи сприятиме суттєвому зниженню цін на квартири. У 70% квартир, які будуть виставлені на продаж, вартість залишиться стабільною. Ціна ще 20% квартир зросте в межах 3-5%, а ситуативне зниження цін – до 3% – прогнозується лише у 10% об'єктів, які за своїми характеристиками не викликають значної зацікавленості у покупців.

Фахівець додав, що після завершення карантинних обмежень у країні очікується поступове повернення покупців на "вторинку".

Раніше "Коментарі" писали, що вартість оренди квартир в Україні продовжує зростати. Проте ціни на орендоване житло у Харкові залишаються найнижчими серед великих українських міст. Відповідне дослідження було проведено електронним ресурсом розміщення оголошень. Так, кількість пропозицій оренди нерухомості за останні кілька місяців скоротилася. Через що, власне, зросла ціна.

Також нагадаємо, що з початку поточного року ціни на приватні будинки на околицях Харкова збільшились на 10-15%.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися