Стало відомо, які продукти найбільше подорожчали у Харківській області

Літр молока в жовтні коштував 30,76 гривень, а кілограм сиру - 130,36 гривень

За даними обласного управління статистики, у жовтні поточного року вартість продовольчих товарів у Харківській області зросла на 1,6%. Про це повідомляє видання "Город Х".

Зазначається, що найбільше зросла ціна овочів – на 12,4%. Так, у жовтні за кілограм капусти просили 7,68 гривень, картоплі – 9,64 гривні, буряків – 8,17 гривень, цибулі – 9,33 гривні.

Вартість хлібобулочних виробів, макаронів, рису, сала, яєць та риби збільшилася на 2,2 - 4,2%. Наприклад, ціна на рис підскочила до 24,86 гривень за кілограм, сало подорожчало до 74,54 гривень, а макарони – до 25, 85 гривень. Вартість курячих яєць минулого місяця становила близько 31, 23 гривень за десяток.

Молоко та молочні продукти, м'ясо та м'ясні продукти, продукти переробки зернових, сир, сир, олія додали 1,1-1,9% до своєї вартості. Так, літр молока коштував 30,76 гривень, а кілограм сиру - 130,36 гривень.

Літр соняшникової олії у жовтні можна було придбати за 61,65 грн., а кілограм цукру – 26,29 грн.

Нагадаємо, що у Харківській області припинено незаконне виробництво молочної продукції, а також із харківських ринків вилучали рибу без відповідної документації.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що за словами заступника міністра охорони здоров'я, головного санлікаря країни Ігоря Кузіна, у МОЗ не розглядається питання закриття продуктових магазинів для нещеплених мешканців міст. Подібний обмежувальний захід не буде запроваджено, оскільки закрити людям вхід туди – означає позбавити їх можливості купити їжу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися