Долар знову росте: харків'яни поки що не панікують

За результатами аукціону курс НБУ становить 26,54 грн за долар США, у Приватбанку – 27,47 грн., а в харківських обмінниках валюту продають по 27,5 гривень

У Харкові, втім як і по всій Україні, продовжує зростати курс долара. У НБУ вважають, що підвищення викликано нервовими настроями через поширення коронавіруса.

"Національний банк має достатній запас міцності для згладжування надмірних коливань курсу, викликаних нервовими настроями через поширення коронавіруса. Міжнародні резерви України на сьогодні перевищують 25 млрд дол. США, тому ми готові при необхідності і надалі проводити інтервенції з продажу валюти, - повідомляє прес-служба банку на свій сторінці в Фейсбук. - Середньозважений курс за результатами аукціону склав 26,54 грн за долар США".

У харківських обмінниках продаж долара в середньому 27,3 – 27,5 грн, купівля – 26,4 – 26,5. Причому протягом дня ситуація змінюється у бік зменшення, то в бік збільшення.

Як розповів порталу Микола, співробітник одного з обмінних пунктів Харкова, особливого ажіотажу вони поки не спостерігають.

"Кількість бажаючих як купити, так і здати валюту приблизно однакове, черг в обмінниках немає, - каже Микола. – Можливо, люди чекають, в який бік повернеться курс".

"Ситуація на валютному ринку завжди динамічна і може швидко змінюватися, - пояснюють у НБУ. - Наприклад, в минулому році гривня також кілька разів опинялася під тиском, пов'язаним, зокрема, активним політичним циклом в Україні. Але інтервенції НБУ дозволяли згладжувати коливання, а потім тренд розвертався і Національний банк отримував можливість викуповувати валюту. Минулого року чиста купівля валюти НБУ склала майже 8 млрд. дол. США".

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові ДБР розшукує 10 тисяч доларів, які зникли у відділі поліції.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися