У Харкові заарештовано ЖК «Панорама», інвестори звернулися до президента

За даними пайовиків, новий "Еліта-Центр" будується з 2013 року

Інвестори ЖК "Панорама" в Харкові звернулися до депутатів міської ради, Верховної ради і особисто до президента Володимира Зеленського із закликом не допустити реалізації будівельної афери. Про це повідомляє УНІАН.

Ініціатори звернення стверджують, що десятки вкладників ризикують втратити вкладені кошти через сумнівні судові рішення, а також незаконні дії забудовника, "чорних" нотаріусів та державних реєстраторів.

За даними пайовиків, ЖК "Панорама" зводиться з 2013-го року, коли ПрАТ "Авант-Банк" видав кредит під заставу будівлі на реконструкцію офісного центру по вулиці Велика Панасівська, 115, в Харкові.

Як стало відомо, через 3 роки, коли заборгованість по кредитній лінії вже перевищувала 10 млн. доларів, позичальники вивели об'єкт з-під іпотечних зобов'язань за допомогою підробленого рішення Київського районного суду м.Донецька (надалі матеріали виробництва, нібито, загубилися).

Протягом наступних 3 років, за сприяння "чорних" нотаріусів і лояльних державних реєстраторів, забудовник поділив "Панораму" на нежитлові приміщення, які оформлялися на підставних осіб. За рішенням Державної архітектурно-будівельної інспекції, ці приміщення отримали статус 175 смарт-квартир, площею від 10 до 30 кв. м. і почали продаватися.

Ситуація привернула увагу правоохоронців, які порушили кримінальну справу за ознаками шахрайства. У рамках цього провадження суд вже заарештував квартири, а також заборонив відчуження і подальший продаж спірної нерухомості.

Інвестори побоюються, що незабаром кредитори почнуть домагатися в господарських судах скасування всіх рішень про зміну власників приміщень і повернення початкового "офісного" статусу будівлі на Великій Панасівській.

Це означає, що, як мінімум, половина пайовиків ризикують втратити придбані в ЖК "Панорама" квартири без будь-якої компенсації. Очікувано, що продавці, які шахрайським шляхом "створили" квартири, не збираються повертати кошти.

Ініціативна група просить владу втрутитися в кризову ситуацію, щоб повернути свої інвестиції, так як рішення про переведення початкового бізнес-центру в житловий фонд незаконне. Ошукані інвестори хочуть повернути вкладені гроші в неіснуючі квартири щоб не допустити нового "Еліта-Центру" на ринку нерухомості.

Читайте також: Харківська "швидка" витратить майже 22 мільйони гривень на ремонт приймального відділення та частини елементів благоустрою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися