У Харкові після реконструкції квартира стала 18-поверховим хмарочосом

Така "схема" дозволяє будувати багатоповерхівки без отримання жодних дозвільних документів в елітних районах міста

У Харкові активно процвітає схема із забудови земельних ділянок хмарочосами із порушенням усіх будівельних норм. Про це розповіли у розслідуванні bihus.info.

Бренд, під яким зводять багатоповерхівки, належить Туреччині - Turkish Development. Щоправда, відношення до самого будівництва компанія майже не має. Офіційно вона займається лише реконструкцією квартир спільно з українським ТОВ-забудовником у рамках того, що надає дозвіл на використання назви свого бренду під час продажу "реконструйованих" квартир.

Що являє собою "реконструкція". Першим об'єктом став ЖК "Магістр" на вулиці Коломенській. Початково компанія-забудовник отримала ділянку під будівництво кількаповерхового гуртожитку, а потім, так і не здавши його в експлуатацію, провела кілька "реконструкцій" квартир, в результаті чого ті стали висотою у 17 поверхів. Оскільки земельна ділянка не передбачала хмарочосу, її довелося незаконно розширити настільки, що у разі пожежі рятувальники просто не зможуть потрапити до будинку.

Другий об'єкт —  ЖК "Куликівський". Там спочатку придбали ділянку під обслуговування житлового будинку та господарчих споруд, щоправда, на цій землі жодного житлового будинку чи споруд не значилося, а була просто територія засаджена деревами. Майже одразу на місці почали будувати фундамент під багатоповерхівку, хоча цільове призначення ділянки так і не змінили. Міськрада звернулася до суду з приводу незаконної забудови фундаментом, однак суд порадив звернутися до іншої інстанції та справу було покинуто. Тим часом хмарочос продовжували зводити попри відсутність жодної дозвільної документації на будівництво.

Сам забудовник ТОВ "Куликівський" кілька разів подав документи щодо реконструкції, для якої непотрібні дозволи та перевірки інспекції: спочатку трьох квартир на першому поверсі, а потім — ще 29 квартир, які виникли з перших трьох. Наразі у міському органі архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) є документи лише на реконструкцію квартир до 3 поверху. Щоправда, у самій будівлі поверхів побудовано вже 9, а на сайті Turkish Development, під брендом якої продають квартири, значиться що їх буде аж 18. До того ж, за даними сайту-забудовника, більшість із помешкань вже продані.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Чугуєві комунальна установа замовила поставку декоративних фігурок для прибудинкової території за цінами, що вдвічі перевищують ринкові.



Razor

9 вересня 2021, 18:32

О да, никогда такого не было и вот опять, да треть города застроена такими же зданиями, которые мало того что портят вид там где их не было, так еще и построены со всеми нарушениями и смотрят друг другу в окна, а вдоль речки так вообще вакханалия к воде не везде подойдешь застроено..... но да власть ничего не видит, веки надежно откатом прикрыты )))))))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися