У Чугуєві за оздоблення декоративними фігурками одного з подвір'їв переплатили з бюджету удвоє

Різні державні установи міста постійно укладають договори із цим підрядником за завищеними цінами

Комунальна установа, що відповідає за ремонт та експлуатацію житлових приміщень у Чугуєві,  придбала для благоустрою прибудинкової території одного з об'єднань співвласників багатоквартирних будинків декоративні елементи за удвічі завищеними цінами. Про це розповіли у Харківському антикорупційному центрі з посиланням на тендер на сайті Prozorro.

Всього на різні елементи благоустрою витратили 31 250 гривень. За ці кошти придбали дві садових фігурки — з лелеками та маленькими хлопчиком і дівчинкою-садівниками, шість підставок для квітів у формі чаш і лебедів, а також шість бетонних півсфер, два паркувальних стовпчики, паркан і дві ковані урни.

Додатково для подвір'я замовили дві ковані лавки майже по 10 тисяч гривень за кожну.

Проблема в тому, що фактично кожен з елементів декору за ринковою роздрібною ціною коштує майже вдвічі менше, аніж у договорі, яке уклало підприємство. Наприклад, за паркувальні стовпчики заплатили по 1065 грн, а придбати їх можна по 500 грн, півсфери обійшлися Чугуєву по 760 грн, замість ринкових 250 грн. А декоративні фігурки та підставки для квітів у звичайних будівельних магазинах вартують удвічі та навіть утричі дешевше.

Договір на придбання елементів благоустрою уклали з ФОП Шишкова Катерина Михайлівна. І це не перше замовлення цього підприємця від держорганів. Загалом із різними органами Чугуївської міськради вона уклала 141 договір на надання різних схожих послуг.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що на вибори Харківського міського голови Центральна виборча комісія виділила майже 30 мільйонів гривень з державного бюджету.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися