Укрзалізниця: влада Харківської області не платять за пільговиків

У межах області перевезено пасажирів пільгових категорій на 11 млн гривень

За I квартал 2020 року органи місцевої влади в Харківській області відшкодували за перевезення пільговиків по залізниці менше 7%. Про це розповіли в прес-службі "Укрзалізниці".

Згідно з повідомленням, за перші три місяці цього року в приміському сполученні в межах області перевезено пасажирів пільгових категорій на 11 млн 103,5 тис. грн. Передбачається, що компенсувати пільгові перевезення повинні місцеві органи влади Харківщини. Однак, місцева влада виплатили лише 771,2 тис. грн, тобто менше 7%, розповіли в ПЗ.

Всього за I квартал поточного року електричками на південній залізниці скористалися 2 млн 21,7 тис. пасажирів пільгових категорій. Сума компенсації за проїзд, за даними відомства, становить, 18011,9 тис. грн.

Сума отриманої в 2020 році компенсації становить 2612,8 тис. грн (у тому числі 329,1 тис. грн — погашення заборгованості по компенсації минулого року), або 14,5% від суми наданих за I квартал послуг.

У відомстві зазначили, що через неплатежі підприємство не може в повному обсязі оновлювати рухомий склад і залізничну інфраструктуру, поліпшувати якість обслуговування пасажирів.

Регіональна філія "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця" в черговий раз закликає органи місцевої влади знайти можливість компенсувати збитки за пільгові перевезення громадян. Зазначається, що вирішити це питання може кожен орган місцевої влади, уклавши договір з регіональним філіалом на перевезення своїх жителів пільгових категорій регіону і сумлінно виділяти з місцевих бюджетів кошти за надані послуги Південної залізниці.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Харкові на мільйон закуплять урни для сміття.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися