Харківські заводи заборгували 310 млн грн зарплати: в ХОДА назвали головних боржників

Один з них - "Електроважмаш", якого практично назвали банкрутом, ще два заводи знаходяться у меншому занепаді

Три харківських підприємства є найбільшими боржниками по заробітній платі своїм співробітникам. Про це повідомив начальник управління розвитку промисловості Харківської облдержадміністрації Володимир Міщенко, передає МГ "Об'єктив"

За словами Міщенка, Харківське державне авіаційне виробниче підприємство має борг перед працівниками понад 220 мільйонів гривень.

Майже 90 мільйонів гривень зарплати не виплатили своїм співробітникам Харківський підшипниковий і Лозівський ковальсько-механічний заводи.

Однак ці підприємства не знаходяться на межі банкрутства як "Електроважмаш", заявив чиновник. І назвав ситуацію на заводах контрольованою.

За словами Міщенка саме ці підприємства є головними боржниками Харкова.

Що стосується "Електроважмашу" він стверджує, що величезні борги утворилися з вини Фонду Держмайна, який не завантажив підприємство замовленнями і не призначив ефективного керівника.

"Орган управління підприємством - Фонд державного майна України - на сьогодні має всі повноваження і повинен в найкоротші терміни вирішити питання завантаження заводу роботою, призначення нового менеджменту і остаточного погашення заборгованості з виплати заробітної плати. З огляду на, що ДП" Електроважмаш "є стратегічним для економіки і оборони України, обласна державна адміністрація залишає за собою право звертатися з цього питання до центральних органів влади - Кабінет міністрів, Рада національної безпеки і оборони і безпосередньо до Президента України ", - зазначив Міщенко.

Вчора співробітникам "Електроважмашу" виплатили зарплату за грудень і січень. "Коментарі" повідомляли, що гроші зайняли у інших заводів. Питання виплати заробітної плати за лютий залишається відкритим.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися