Мільйон готівкою, чужі BMW, подарунки та земельні ділянки - чим володіє головний прокурор Харківщини

Головний прокурор задекларував своє проживання у невеличкій кімнаті у власності ветеринарної академії

Головний прокурор Харківської області Олександр Фільчаков надіслав свою декларацію про прибутки до Національного агентства з протидії корупції. Дані про його доходи опубліковані на сайті установи.

Згідно документу, прокурор  за 2020 рік отримав зарплату у розмірі 863 тисячі гривень. Ще 137 тисяч він отримав у вигляді пенсії. 500 гривень прокуророві заплатили від профспілки працівників органів прокуратури. 116 гривень Олександру Фільчакову надіслав ПриватБанк бонусами.

Його дружина Юлія Фільчакова отримала лише 1 гривню у якості бонуса від ПриватБанку та 2 580 гривень від обласного соцзахисту за народження дитини.

Готівкою подружжя у себе зберігає 1 млн 200 тисяч гривень: 900 тисяч належать прокурору, а 300 тисяч - його дружині. На банківському рахунку Олександр Фільчаков зберігає 145 тисяч гривень, а Юлія Фільчакова лише 1474 гривні. Рахунки відкриті у Фільчакових лише у ПриватБанку.

Ані прокурор, ані його дружина не володіють автівками, але користуються двома BMW X5. Один з них - 2010 року - належить батькові Олександра Фільчакова - Василю Івановичу, а другий - 2012 року виробництва - Шуміліній Олені Вікторівні. Остання пов'язана із Харківською фірмою "Каталокс", яка займається лісовим господарством. Також у 2019 році Олена Вікторівна подарувала дружині прокурора 270 тисяч гривень готівкою.

У власності прокурора є земельна ділянка площею 1200 квадратних метрів, а у його дружини - квартира на 144 квадрати. Зареєстрований прокурор за місцем проживання у кімнаті розміром 18 квадратних метри, яка належить Харківській зооветеринарній академії.

Також подружжя має право на користування земельними ділянками та будинками, що записані на матір прокурора та його тещу.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що бізнес-спадщина Кернеса дісталася його колишній дружині та її сину. Після смерті екс-мера усі його статки, які раніше старанно приховувалися тепер стали переписуватися у власність його родини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися