Поки мешканці Рогані скаржаться про аварійну інфраструктуру та дороги, депутати складають стратегічний план

У громаді є пріоритетні об'єкти, на ремонт який селищна рада виділятиме кошти, а окраїни та невеликі житлові масиви ремонтуватимуть потім

Депутати Роганської ОТГ відповіли мешканцям на скарги щодо ремонту доріг та об'єктів інфраструктури населених пунктів. За їхніми словами, влада не може "розпилятися" та ремонтувати все одразу. Відповідне звернення опублікував на своїй сторінці у Facebook один з депутатів Роганської селищної ради Микола Сапелкін.

За його словами, капітальний ремонт - це кропітка робота, яка залежить в першу чергу від того, який фінансовий ресурс є у селищної ради і у якій власності перебувають аварійні об'єкти: комунальній чи державній.

"Якщо ми будемо "розпилятись" на усі об’єкти одразу – в результаті ми нічого дійсно нормального зробити не зможемо. Зараз бюджетним відділом разом із профільними заступниками голови проводиться робота, щодо встановлення загальних об’ємів та обсягів фінансування робіт з ремонту доріг комунальної форми власності та інфраструктури населених пунктів нашої громади. Підбивши результати цієї роботи та визначивши пріоритети, буде розроблено стратегічний план ремонту на 5 років, з розбивкою по планам на кожний рік", - пише депутат.

За його словами влада має визначити пріоритетні об'єкти, замість того, аби проводити точкові ремонти.

"І якщо чиясь дорога чи інфраструктурний об’єкт не потрапить в план цього року - просимо віднестись з порозумінням і терпінням: майже вся громада потребує "капіталки". Точкові ремонти, як показала практика, це біг на місці", - зазначив Сапелкін.

За його словами, до послідовність пріоритетів має бути такою: інфраструктура центрів населених пунктів, інфраструктура закладів освіти, медицини та культури, інфраструктура великих житлових масивів і кварталів, інфраструктура менших житлових масивів, окраїни населених пунктів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що роганці скаржаться на нинішню владу і повідомляють, що у громаді взагалі нічого не роблять. Натомість на зарплати місцевим чиновникам щомісяця виділяють по мільйону гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися