Фірма з оточення директора Харківського метрополітену отримає 10 мільйонів за турникети

Попередній підрядник також був з оточення директора і перемагав у тендерах протягом кількох років

КП "Харківський метрополітен" платитиме майже 10 мільйонів гривень за обслуговування турнікетів. Про деталі угоди розповіли у Харківському антикорупційному центрі з посиланням на сайт "Прозорро".

Згідно документації, угода з ТОВ "НВП "Программетр" вартістю 9,7 мільйонів гривень укладена щодо послуг з технічного обслуговування пристроїв автоматизованої системи оплати проїзду в метрополітені.

"Йдеться про огляд перевірки та працездатності автоматичних контрольних пунктів раз на тиждень, огляд і чищення АКП, перевірку кріплення деталей і вузлів, регулювання, перевірка працездатності – раз на тиждень, заміна картриджа  - два рази на місяць. Один раз на півроку підрядник має робити повне регламентне технічне обслуговування пристроїв", - пишуть у ХАЦ.

Також за договором має відбуватися перевірка автоматів видачі квитків та якість друку квитків.

Засновником фірми, яка виграла тендер, ТОВ "НВП "Программетр" є Сергій Соколов, а от раніше нею керував Олександр Ладоненко. Він же був директором і колишнього підрядника з обслуговування АКП в метро - ТОВ "Турнікет-М". Ця фірма отримувала гроші за обслуговування від КП "Харківський метрополітен" протягом кількох років. На той час нею володів Іван Кравцов - людина з оточення директора Харківського метро В'ячеслава Стаматіна.

Нинішній засновник ТОВ "НВП "Программетр" - Сергій Соколов - вже брав участь у корупційних оборудках. Раніше він значився засновником фірми ТОВ "Скай Лайн", яку підозрювали у неправомірному укладанні угоди з "Харківгорліфтом".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що харківський університет нелегально зараховує іноземних студентів, підробляє для них документи та, навіть, створив підставні фірми, які збирають зі студентів хабарі для здачі сесій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися