Скільки у Харкові встигли продати ділянок за два тижні з початку відкриття "ринку землі"

Випереджає за площами земель на продаж лише Полтавська область

Харківська область за два тижні опинилася на другому місці з активності торгівлі на "ринку землі". Дані про розвиток нової сфери економіки повідомили у Харківській обласній державній адміністрації з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства.

За 18 днів з відкриття ринку землі в Україні у Харківській області було зареєстровано правочини щодо земель площею 237,2 га на території регіону. Випереджає Харківщину лише Полтавська область - там вже планують придбати 351,3 га земель.

Всього у Харківській області було подано 62 заявки на купівлю земель. За цим показником регіон посідає 4 місце в Україні. На першому місці - знову Полтавська область - 186 заявок, Київська - 168 та Вінницька області - 117.

У Міністерстві повідомили, що наразі отримано 4246 заявок від нотаріусів для доступу до Держкадастру, з них 491 отримали відмову, а 3804 погоджені.

picture

Нагадаємо, що ринок землі в Україні було відкрито 1 липня 2021 року. Протягом 3 років придбати землю сільськогосподарського призначення можуть лише громадяни України, але не більше, ніж 100 га в одні руки. Для того, аби продати землю іноземцям або особам без громадянства, це питання необхідно буде винести на всеукраїнський референдум.

Раніше "Коментарі" розповідали, що у Харківській області почастішали випадки зацікавленості прокуратури землею комунальної власності, напередодні відкриття ринку землі, відбулося багато судових засідань із відчуження ділянок такої землі в орендарів. Так, вчителі однієї зі шкіл регіону скаржилися на те, що прокуратура хоче забрати частину землі, яку орендує школа у міста.



Знакомьтесь с клавиатурой Gboard! Здесь будет сохраняться текст, который вы копируете.

21 липня 2021, 07:51

Валерий., Злой:(

Валерий.

21 липня 2021, 04:44

Анатолий К, жиды, свинья дурная, привоят землю и создали лучшее сельское хозяйство в мире, не имея горных рек, стали одними из ведущих поставщиков черной икры. Тебе, рукожопое, что ни дай, не произведешь ничего, кроме злобы и вони.

Геннадий

20 липня 2021, 19:54

Земля должна быть доступна гражданам Украины по два гектара бесплатно. Точка.

Жора

20 липня 2021, 14:41

Так почему мы налогоплательщики должны оплачивать со своего кармана заробитчан-атошников если они идут не Родину защищать а наоборот получить ее по кускам и продать.Почему мы должны президенту и его кодлу оплачивать проживание и поездки где он клянчит в долг от МВФ займы а долги отдавать нам .Почему он продает по кускам нашу землю-Родину и кем мы останемся и где на этой земле.Если и проехать и пройти будет невозможно.МОЖЕТ НАДО ЭТО ЗАСТАВИТЬ ПРЕКРАТИТЬ.

Анатолий К

20 липня 2021, 14:16

Полтавські, Харківські черноземи найкращі в світі. 30 000 баксів повинен гектар по мінімуму,а жиди скуплять по дешевому......

Druk

20 липня 2021, 13:27

Землю повинні надавати по 2 га, а не продавати.

Педро

20 липня 2021, 12:52

Это конец. На очереди продажа воздуха.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися