Скільки коштуватимуть бюджету вибори мера у Харкові

Харків отримає у десятки разів більше коштів, ніж інші регіони, де також проходитимуть позачергові місцеві вибори

У Центральній виборчій комісії визначилися з розміром необхідного фінансування виборів мера Харкова, які відбудуться 31 жовтня. Про те, скільки коштів виділять Першій столиці з державного бюджету, стало відомо з Постанови ЦВК №326 від 3 вересня, яку опублікували на офіційному сайті установи.

Субвенції з державного бюджету на підготовку та проведення місцевих виборів виділили десятьом областям, серед них — і Харківська.

Загалом на сам процес виборів для регіону виділили майже 30 мільйонів гривень. У вересня до місцевого бюджету поступить сума у розмірі 1 млн 495,5 тисяч гривень. У жовтні на міські рахунки поступить ще 14 млн 955 тисяч гривень. Останній транш запланований у липні у розмірі 13 млн 495 тисяч гривень.

Окремо були виділені кошти на виготовлення Державного реєстру виборців, а також запрошень на кожного виборця, на це Харківська область отримає 127 тисяч гривень.

Нагадаємо, що виборчий процес у Харкові стартуватиме 11 вересня. З цього моменту офіційно дозволена агітація виборців. Висувати свої кандидатури на участь у виборах мера політики почнуть 21 вересня. Аби податися на участь у виборах як кандидат, необхідно внести заставу у розмірі 288 тисяч гривень. Про свої наміри брати учать у виборах харківського голови оголосили вже близько 10 харківських політиків.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що на вибори податися можна як від місцевого осередку партії, так і як самовисуванець. Самі вибори міського голови відбудуться 31 жовтня. Проголосувати можна буде протягом дня з 8:00 до 20:00. Переможця мають оголосити не пізніше 12 листопада.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися