У Харкові передумали продавати обленерго - що відомо

Продаж державного підприємства заборонили в РНБО

Харківське АТ "Харківобленерго" виключили з переліку об'єктів, які підлягають "Великій приватизації". Відповідне рішення було ухвалене Кабінетом міністрів України. Текст документу опублікував у своєму каналі Telegram нардеп Олексій Гончаренко.

У третьому розділі рішення Кабміну йдеться про те, що зі списку об'єктів Великої приватизації мають бути виключені п'ять державних пакетів акцій різних обленерго, серед них і АТ "Харківобленерго".

Виключити харківське державне підприємство з переліку мали ще до кінця серпня, адже відповідне рішення було прийняте РНБО у документі "Про заходи з нейтралізації загроз в енергетичній сфері". Після цього президент підписав указ, у якому йшлося про те, що уряд та Фонд держмайна мають передати підприємство в управління Міністерства енергетики та виключити його зі списку об'єктів приватизації.

picture

Для довідки: Харківське обленерго є державним оператором систем розподілу електроенергії. Пакет акцій підприємства був включений до програми великої приватизації у січні 2019 року рішенням Кабміну.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що від імені Харківобленерго надсилають листи на електронну пошту споживачам електричної енергії — юрособам. У листах містяться посилання та інформація про наявність заборгованості, а також вимоги щодо термінового погашення суми боргу. В установі попередили, що у листах також містяться посилання, що, ймовірно, є вірусними та можуть бути джерелом шкідливого ПО. У пресслужбі установи наголосили на тому, що заклад жодного відношення до такої розсилки не має.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися