У Харківському районі селищний голова підробив документи та продав державну землю

Питання про продаж ділянки, що перебуває у комунальній власності, навіть не виносилася на розгляд селищної ради

Колишній голова одного з сіл Харківського району отримав підозру у скоєнні злочину із продажу державної землі. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Справою займалася Салтівська окружна прокуратура, а також харківські управління СБУ та Нацполіції.

Відомо, що під час свого перебування на посади селищного голови чоловік зробив кілька документів щодо можливості продажу земельної ділянки площею 2000 квадратних метрів. Він оформив та підписав схвальне рішення сесії щодо цього питання та протокол її проведення.

Щоправда, на цій сесії таке питання навіть не розглядалося.

Ці документи стали підставою для оформлення селищним головою договору про продаж цієї ділянки землі.

Таким чином посадовець порушив не лише вимоги Закону "Про місцеве самоврядування" та скористався своїм службовим положенням, але й порушив Земельний кодекс України, який декларує обов'язковість продажу землі виключно на торгах.

Чоловікові оголосили підозру за статтями 364 та 366 ККУ: зловживання службовим положенням та службове підроблення. Максимальні санкції статей передбачають ув'язнення до 3 років з забороною обіймати певні посади та штраф від 4250 грн до 12 750 грн.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що на Печенізькому водосховищі скоро не буде доступу до води, адже підприємці намагаються захопити берегову зону довкола нього. Корупційні схеми та оборудки щодо землі Печенізького водосховища відбуваються у всіх прилеглих до нього районах. Деякі орендарі встановлюють паркани на своїх ділянках, які не дають проходу до води, дехто передає свої ділянки у повторну оренду, а деякі навіть намагаються продати свої орендовані ділянки на OLX.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися