У Харківській області захоплюють Печенізьке водосховище - скоро доступу до води не буде

Корупційні схеми та оборудки щодо землі Печенізького водосховища відбуваються у всіх прилеглих до нього районах

У Харківській області з усіх боків підприємці намагаються захопити берегову зону довкола Печенізького водосховища та повністю обмежити доступ до води для загалу. Про оборудки розповіли у Харківському антикорупційному центрі.

Стало відомо, що проти чиновників Чугуївського району відкрито кримінальне провадження по підозрі у зловживанні владою. Так, рік тому екологічна інспекція виявила порушення з боку ТОВ "Ліс-2003", що розташований на прибережній смузі водосховища у Сосновій Бухті. Виявилося, що ТОВ самовільно встановило паркан, що перешкоджає вільному доступу громадян до води. Окрім цього "Ліс-2003", який є сам орендарем земельної ділянки передав її у користування спортивному клубу "Регон-Печеніги".

Усі ці порушення є підставою для розірвання між Чугуївською РДА та ТОВ "Ліс-2003" договору оренди. Чиновники дійсно звернулися до суду з цього приводу у березні 2021 року з вимогою повернути ділянку у державну власність. Однак, минуло кілька місяців і позов відкликали. Це збіглося у часі зі зміною голови Чугуївської РДА.

Відомо, що "Ліс-2003" належить одному з депутатів Чугуївської райради Максиму Ніколаєнку, відомому за схемами про приватизацію землі у лісі та на березі водосховища.

Ще одне зазіхання на землі водосховища трапилися у Вовчанському районі. Там прибережну ділянку на території Старого Салтова взагалі продають на OLX. В оголошенні йдеться про те, що землю площею 5,5 га віддають за 650 тисяч доларів. Також зазначено, що на ній є фундамент та огорожа.

Щоправда, сама ділянка значиться у комунальній власності Старосалтівської селищної ради та в оренді у ПАТ "Житлобуд-1", який збирався побудувати там базу відпочинку.

Факт продажу орендарем ділянки є грубим порушенням та підставою для розірвання з ним договору і повернення ділянки у користування селищної ради.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові діють так звані, "сортирні схеми" виділення землі. Вони полягають у тому, що забудовник встановлює на земельній ділянці маленьку споруду, типу кіоску, оголошує її своєю власністю, потім комісія визнає будівлю капітальною. Це дає право першочергової оренди ділянки, де знаходиться споруда, для її власника. Після цього, кіоск забирають і будують хмарочос, ТЦ або інший об'єкт без проведення конкурсів та аукціонів.



Юрий

17 вересня 2021, 19:14

Все всех и все схемы знают, но НИХЕРА НЕ ДЕЛАЮТ. Это вообще как называется?

Юрий

17 вересня 2021, 08:10

На С.Донце в районе с, В, Писарева полным ходом строят дома , захватывают берег реки,роют огромные котлованы для их своих катеров , бульдозер разрушает береговую зону и никому нет дела , когда делаешь замечания в ответ " здесь все куплено", а что там говорить если везде беспредел

Наболіло

16 вересня 2021, 22:47

Те же телодвижения производит и печенежская администрация вдоль реки Северский Донец. Жаль, что статьи пишут для почитать, а не для возбуждения уголовных дел.

Саша

16 вересня 2021, 20:10

Нада Спалити все нахрин

Василий

16 вересня 2021, 19:40

Кого атовцы защищают?-продажных чиновников?

Анатолий

16 вересня 2021, 17:43

В статье всё правильно! Ребята, недавно с другом искали место, где порыбачить с ночевкой! Объездили всё, что можно было... будете смеяться, - кружили часа два с половиной, чтоб местечко найти... хрена лысого! Всё застроено, огорожено. В итоге плюнули, и поехали на частный стовок. Время на объезд потеряли где-то часа четыре. В статье всё правильно! Вскоре нам-рабам места не будет!

Кулибин

16 вересня 2021, 16:14

Подгонять бульдозер и ломать все постройки ближе 25м от берега

путин хуесост

16 вересня 2021, 13:11

Сергей, 100%. так продажа земли хоть какие-то деньги в бюджет добавит

Сергей

16 вересня 2021, 10:02

А вы плачите землю продали. Еë у вас никогда и небыло...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися