У Харкові контракт на ремонт дороги віддали фірмі, чиї інтереси захищає власник "Металіста"

Всього турки отримають близько 82 млн гривень, проте деталі контракта приховують вже тиждень

Вулицю Весніна у Харкові ремонтуватиме турецька фірма, партнером якої є власник ФК "Металіст" Олександр Ярославський. Про це розповіли у Харківському антикорупційному центрі.

У Міськраді запланували розширити проїжджу частину вулиці Весніна від Алчевських до Сумської. Для цього на сайті держзакупівель Prozorro опублікували відповідний тендер. Конкурс на проведення робіт виграла фірма "Блек Сі Консорціум", 16 вересня з нею уклали договір вартістю 81,2 мільйони гривень.

Наразі на сайті держзакупівель відсутня інформація про вартість робіт та матеріалів, які запропонувала фірма "Блек Сі Консорціум" Управлінню з будівництва, ремонту та реконструкції Міськради.

Сама фірма належить громадянам Туреччини через декілька підприємств: київське "Блек Сі Констракшн", турецьке Макьоль Іншаат Санайі Турізм Ве Тіджарет Анонім Шіркеті, а також фірму колишнього нардепа Анатолія Денисенка "Спецбудмонтаж-Україна".

На сайті компанії харківського бізнесмена Олександра Ярославського DCH йдеться про те, що вони надають підтримку компанії Макьоль з широкого кола питань. Також, компанія прямо визнає те, що організовує туркам контакти у бізнесі та допомагає з отриманням контрактів і реалізацією проєктів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що харківський ФК "Металіст", власником якого є Олександр Ярославський, першим в Україні "купив" футболіста з Великобританії Кадим Харріса. Він є фланговим півзахисником і може вийти на поле у складі команди вже на найближчому матчі 21 вересня. Іноземець виступатиме за харківський клуб під номером "30".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися