Харківські заводи залучатимуть до європейських проєктів авіабудівництва

Європейські інвестори та підприємства зацікавлені в українських авіабудівниках

У Словаччині проходить промисловий форум "Авіафор-2021", на якому обговорюють питання участі України у європейських промислових проєктів. У форумі беруть участь представники Харківської області, зокрема в.о. губернатора Олександр Скакун. Очолює делегацію віце-прем'єр Олег Уруський. Про те, які перспективи чекають на харківські підприємства, розповів Олександр Скакун на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, найбільш конкурентоспроможна Харківська область у промисловості, зокрема у аеросфері, яка є найбільш цікавою на міжнародному ринку та перспективною. Більше того, саме на цю галузь орієнтована більшість навчальних закладів, підприємств та наукових інститутів в області.

"Потенціал значний, але не використовується", - зазначає Скакун.

Політик впевнений, що для того, аби використовувати наявні можливості на повну потужність, необхідні інвестиції, нові проєкти та спеціалісти і ринки збуту.

У межах заходу українські політики проводять зустрічі із промисловцями зі сфери авіабудівництва та аерокосмічної галузі.

За словами в.о. губернатора, у закордонних партнерів є висока зацікавленість в українських можливостях, проте в Європі поки "приглядаються" до українських підприємств.

"Чим більше будемо презентувати себе, тим швидше рухатиметься процес", - зазначив Олександр Скакун, та додав, що на форумі українські представники шукатимуть партнерів та інвесторів для просування у аерокосмічній галузі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що на Харківському авіаційному заводі протестують проти масових звільнень працівники. Вони вийшли на протест з вимогами заплатити їм зарплати та звільнити нового керівника установи Олександра Кривоконя.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися