У Харкові працівники авіазаводу вийшли з вимогою звільнити нового керівника (ВІДЕО)

У Харкові протестують працівники державного авіаційного виробничого підприємства

У Харкові 6 вересня, працівники авіазаводу вийшли на протест з вимогою виплатити борги по зарплатах і звільнити нового керівника   Олександра Кривоконя. Відповідні відео очевидці зараз публікують у соцмережах.

Спочатку близько 50 осіб зустрілися на підприємстві з начальником управління промислового розвитку і представником "Укроборонпрому", а потім по Сумській пішки пішли до будівлі Харківської обладміністрації. Директор департаменту з управління персоналом авіаційного підприємства Юрій Труба заявив, що людей виводять на роботу один-два рази на тиждень і виплачують в середньому близько 3 тисяч гривень.

Начальник управління авіабудування "Укроборонпрому" Геннадій Януль заявив, що приводів звільняти нового керівника авіазаводу немає  оскільки він добре виконує свою роботу.

"За цей час він налагодив при, не побоюся цього слова, певному саботажі попереднього керівництва і персоналу попереднього керівника, при протидії, він налагодив дуже успішну інформаційну роботу, приніс нове замовлення: один закордонний контракт. Він відновлює літак. Для такого підприємства, яке має складний фінстан, це досить значний контракт", - сказав представник" Укроборонпрому ".

До цього профспілка вже заявляла про запланований на сьогодні страйк. Кривоконь назвав заяви профспілки надуманими й необґрунтованими. Він зазначив, що відновити виробництво літаків так швидко просто неможливо. Зараз на авіазаводі намагаються домогтися списання боргів перед державою (це понад 2 мільярди гривень) і за комунальні послуги.

Контекст:

 Директор авіазаводу заявив, що навіть якщо у підприємства з'являться замовлення, запустити виробництво літаків буде неможливо. Проблема ще й у тому, що літаки, які будували на заводі, а це АН-74 та АН-140, від 50 до 70% складаються із деталей російського виробництва. Для імпортозаміщення потрібно вкласти дуже багато коштів.

 У Харкові 16 квітня звільнили генерального директора державного авіаційного виробничого підприємства Сергія Задорожного. Вже 17 квітня на його місце прийшов 56-річний Олександр Кривоконь. Чоловік із 2017 по 2018 роки керував державним підприємством "Антонов".

 У Харкові авіазавод почав виплачувати борги по зарплатах. Працівникам виплатили 9 мільйонів гривень за квітень-травень 2020 року. Також із людьми розрахувалася за роботи з виробництва запчастин для літаків (у тому числі за замовлення від "Мотор Січі").

 За рішенням уряду в червні 2015 року авіазавод став банкрутом і перейшов до "Укроборонпрому". Всього ХДАВП мав 3,2 мільярда гривень кредиту і 52 мільйони по зарплатах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися