"Укрзалізниці" у Харківській області місцеві бюджети заборгували 50 мільйонів гривень за пів року

Також місцеві адміністрації не розплатилися з перевізником і за минулі роки

Південна філія "Укрзалізниці", яка базується у Харкові, підрахувала заборгованість місцевих бюджетів, яка утворилася менше, ніж за рік. Про те, які борги накопичили перед залізничниками місцева влада, розповіли у пресслужбі регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця".

За даними установи лише за 8 місяців 2021 року "Південна залізниця" перевезла 3 мільйони 315 тисяч громадян пільгових категорій. І це тільки на приміських напрямках. Вартість таких послуг коштувала "Укрзалізниці" 60 мільйонів 581 тисячу гривень. Відповідно до контрактів з УЗ, платити за пільгових пасажирів мають місцеві бюджети, до яких належать громадяни. Для них діють спеціальні соціальні тарифи.

За весь 2021 рік місцеві бюджети відшкодували "Південній залізниці" всього 17,7% від заборгованості за послуги, які були надані перевізником у цьому році. Також існує заборгованість перед "Укрзалізницею" за минулі роки.

Загальна сума, яку заплатили місцева влада у цьому році складає 10 мільйонів 640,1 тисячі гривень, їх спрямували на погашення заборгованостей за приміські пільгові перевезення переважно за минулі роки.

Харківська область заплатила у цьому році 4 268,9 тисячі гривень.

В "Укрзалізниці" звернулися до державних адміністрацій із закликом дотримуватися умов договорів задля взаємовигідної співпраці. У разі порушення своїх зобов'язань з боку адміністрацій, "Південна залізниця" не може  гарантувати стабільність пасажирських перевезень для пільгових категорій громадян.

Основною причиною, якою пояснюють місцеві адміністрації утворення заборгованостей перед перевізником, є закладення у місцеві бюджети невідповідних до реальних обсягів витрат на перевезення сум коштів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харківській мерії пообіцяли до весни не підвищувати тарифи на ЖКГ для населення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися