У Харкові відкриють цехи, де ремонтуватимуть "Боїнги" зі Східної Європи

На роботу у міжнародну компанію запрошуватимуть місцевих фахівців у аерокосмічній галузі

Литовська компанія Avia Solutions Group уклала угоду з Харківською міськрадою про відкриття у Харкові свого підприємства, яке займатиметься ремонтом та технічним обслуговуванням літаків. Про це повідомили у пресслужбі Харківської мерії.

Компанія планує у Харкові ремонтувати "Боїнги", які територіально приписані до країн Східної Європи. Бокси для обслуговування побудуть з нуля на території Харківського аеропорту.

У Харківській міськраді зазначили, що рішення компанії про будівництво ангарів та створення технічного підприємства свідчить про довіру інвесторів до економіки міста.

Всього буде побудовано вісім боксів. Підприємство створить близько тисячі робочих місць із середньою зарплатою 30 тисяч гривень.

За словами представника Avia Solutions Group, для будівництва підрозділу Харків був обраний з тої причини, що у місті є багато університетів, які готують профільних фахівців, також є підприємства, на яких працюють досвідчені спеціалісти.
Наразі місто із представниками компанії оформлюють документи, аби розпочати реалізацію проєкту, а Avia Solutions Group могла почати зведення своїх потужностей на території аеропорту.

Для довідки: Avia Solutions Group - є аерокосмічна бізнес-група із литовським капіталом та головним офісом на Кіпрі, яка має понад 100 офісів та виробничих підприємств у різних країнах світу.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові будуть модернізувати систему опалення та водопостачання. Також будуть розроблені проєкти щодо підвищення енергоефективності підприємств, а також екологічності функціонування інфраструктури міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися