У Харківській області підвищили тарифи на воду

Тариф на воду для населення підняли, але поки що його не застосовують

Виконавчий комітет Лозівської мерії ухвалив рішення про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення ДП "Лозоваводосервіс". Про це повідомляється у пресслужбі Лозівської міської ради.

За інформацією джерела, вартість централізованого водопостачання – 39,60 грн. за 1 м.куб., водовідведення – 43,20 грн. за 1 м.куб. Сумарна сума складає 82,80 грн.

Члени виконавчого комітету ухвалили рішення застосувати та ввести чинність з 1 березня 2022 року прийнятий тариф – 82,80 грн для бюджетних та інших організацій прийнятий тариф – 82,80 грн. Для населення було вирішено стримати та залишити на колишньому рівні – 70,80 грн.

Зазначається, що на підвищення тарифів вплинула ціна на електроенергію та її розподіл, закупівельну воду, підвищення заробітної плати.

"Прийнятий, але не застосований тариф для населення дозволяє підприємству зафіксувати різницю в тарифах. Не застосовуючи новий тариф, щомісяця ДП "Лозоваводосервіс" не отримуватиме від населення від 1.1 до 1.3 мільйона гривень. Ця сума залежить від фактично наданих послуг – обсягу води, що реалізується. За її компенсацією звертатимуться до депутатів Лозівської міської ради", - йдеться у повідомленні.

Читайте також:

У Харківській області за місяць значно подорожчав бензин та дизельне паливо. Вартість автогазу за цей період практично не змінилася. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

• У Харкові та Харківській області продовжують дорожчати продукти в магазинах. З січня до лютого ряд товарів значно підвищився в ціні. Проте є й ті товари, які, навпаки, стали дешевшими.

• У Харківській області підвищили тарифи на проїзд одразу у кількох приміських автобусах. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися