Платіжки за газ з новими цінами: в ОДА розповіли, хто з харків'ян платитиме менше

Все залежить від постачальника газу, з яким укладений договір у конкретного мешканця: деякі знизили тарифи з січня, а деякі - лише з лютого

Вже січневі платіжки за газ для деяких харків'ян стануть меншими, для інших - ціна знизиться лише в лютому, про це повідомили у Харківській обласній державній адміністрації.

Деякі компанії-постачальники газу знизили свої тарифи одразу після того, як Кабмін у січні затвердив відповідне рішення. Тим користувачам, які споживають їхній газ - пощастило, розповідають у ХОДА.

"Так, хтось уже у січні знизив ціну на газ, а хтось – з лютого, як вимагає законодавство. Відповідно, й платіжки за ціною 6,99 грн за куб. м частина споживачів отримає вже у лютому, а частина – у березні", - йдеться у повідомленні.

У обладміністрації радять мешканцям більш уважно вивчати цінову політику постачальників послуг, яким вони довіряють своє комунальне забезпечення, адже є компанії монополісті, які використовуючи своє домінуюче положення, зловживають ним і встановлюють надбавку на ринкову ціну від 25% до 44%.

"Потрібно навчитися обирати ту компанію, яка пропонує вигідніші умови та йде назустріч споживачам. Причому не лише на вимогу законодавця – а за власною ініціативою, на постійних засадах. Ринок газу, який наразі діє в Україні, дає таку можливість. Крім того, це створює умови для конкуренції та боротьби за споживача", - розповідає радник голови Харківської ОДА Сергій Магдисюк.

За словами посадовця, мешканці Харківщини можуть обирати постачальника газу не лише з місцевих, але й з будь-яких українських компаній, які мають ліцензію. Весь перелік доступних організацій доступний на сайті Національної комісії регулювання енергетики і комунальних послуг.

Нагадаємо, Кабмін 18 січня ухвалив Постанову про встановлення граничної ціни на газ для споживачів - 6,99 до кінця опалювального сезону. Така ціна повинна бути запроваджена з лютого 2021 року.

"Коментарі" розповідали, що виконавчий комітет Харківської міської ради затвердив рішення про те, що тариф на опалення та гарячу воду не буде підніматися до завершення опалювального сезону.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися