У Харківській області оголосили надзвичайну ситуацію через відсутність постачання газу - що це означає

У ХОДА оголошення НС пояснюють "технічними причинами"

У Харкові 12 жовтня було проведено засідання регіональної комісії в питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій було оголошено про загрозу виникнення надзвичайної ситуації, пов'язаної з відсутністю постачання природного газу. Про це повідомив в.о. губернатора Харківської області Олександр Скакун. На своїй сторінці у Facebook він пояснив про причини проведення засідання.

За його словами, скликання комісії мало суто технічну мету та було покликано пришвидшити підписання договорів між установами соціальної сфери та постачальником "Нафтогаз".

Квапливість у підписанні таких договорів пояснюється тим, що до 15 жовтня НАК "Нафтогаз України" може закріпити для своїх споживачів тарифи на газ за старими цінами, які значно нижчі за світові. Такі тарифи для бюджетних установ діятимуть протягом 15 місяців, тобто до кінця 2022 року.

Схоже пояснення надали й у Міністерстві розвитку громад та територій. Там пояснили, що більшість установ соціальної сфери, зокрема, садочки, школи, лікарні тощо, не мають наразі дійсних договорів на постачання газу. Для того, аби встигнути укласти такі договори за старими цінами, було прийняте рішення про використання скороченої процедури підписання. Її використання можливе лише в умовах оголошеної надзвичайної ситуації.

"Формулювання про надзвичайну ситуацію - технічна необхідність, воно потрібне для вирішення юридичних моментів", - пояснив Олександр Скакун.

Також він повідомив, що "Нафтогаз" пообіцяв підписати усі договори з бюджетними установами у необхідний термін до 15 жовтня. Відтак для населення збережеться ціна на газ по 7,42 грн, а для соціальної сфери - по 16,8 грн.

В.о. голови ОДА послався на заяву заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенка та підкреслив, що у сховищах газу достатньо, аби забезпечити ним потреби населення та соцсфери.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові з 14 жовтня почнуть вмикати опалення. Першими отримають тепло мешканці дво- та триповерхових будинків.



Мама админа

14 жовтня 2021, 10:05

Иди уроки делать дурачек

Работник НАК "Нафтогаз".

14 жовтня 2021, 09:59

Да газ для населения НАК "Нафтогаз Украины" отпускает уже с весны текущего года по " годовому " контракту по 7,96 грн/м3, а по "месячному" тарифу более 13 грн/м3. На таком уровне это желательно знать!

Админ

14 жовтня 2021, 06:55

Андрей, всем похер на вас

Админ

14 жовтня 2021, 06:54

Пойте про бындеру и будет вам газ

Андрей

14 жовтня 2021, 06:27

А вы в курсе что в г.лозовая, уже вторые сутки нет газа,это город 50-60 тысяч,там мэром Зеленский, однофамилец президента,с его деятельностью давно пора разобраться.шкура такая,Князев местного разлива

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися